Снимка Булфото, архивСлед мача тя призна, че мачът е бил много

...
Снимка Булфото, архивСлед мача тя призна, че мачът е бил много
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова със страхотен обрат и победа в Париж

Снимка Булфото, списък

След мача тя призна, че мачът е бил доста сложен, само че е щастлива от успеха.

Спортист номер 1 на България ще играе във втория кръг в сряда против Сюзан Бандечи от Швейцария (№219 в международната ранглиста).

Ролан Гарос, квалификации, първи кръг
Цветана Пиронкова – Керълайн Долахайд 6-7(7) 6-2 6-4


Цветана Пиронкова имаше сложен първи противник на квалификациите на Ролан Гарос, само че спря стремежа на 22-годишната Керълайн Долахайд и се класира за идващия стадий след поврат за 6-7(7) 6-2 6-4.

Американката представляваше същинска опасност, когато успяваше да си издейства ранна самодейност в точките. Сервисът и форхендът ѝ работеха на доста високо равнище през днешния ден, само че мъчно поддържаше високо движение за дълги интервали от срещата, пише .

Когато ставаше дума за по-продължителни разигравания или надхитряне от главната линия, Пиронкова я превъзхождаше доста. Цвети си построи преднина при започване на всеки от сетовете, само че на два пъти я изгуби – до момента в който в първия обратът действително се дължеше главно на подема в играта на нейната съперница, в третия самата тя носеше съществена заслуга за него.

При 3-1 позволи връщане на пробива след четири непредизвикани неточности, а след това даже изостана с брейк, откакто при 3-3 и 15-15 позволи двойна неточност, а първият начален удар изчезна до края на гейма.

Все отново в решаващата част тя съумя да реагира бързо и пое самодейността още веднъж след 3-4, печелейки оставащите геймове до края по безапелационен метод.

В идващия кръг ще срещне международната №219 Сюзан Бандечи, която отстрани Лесли Патинама Керкове със 7-6(5) 6-3.

В основата на проблемите за Пиронкова бе относително ниският % на вкаран първи сервис – 59% против 74% за нейната съперничка. Това даваше доста благоприятни условия на Долахайд да нападна топката от ретур и да поема рано надзор над точките, а тогава младата тенисистка бе сложна за превъзмогване.

Цвети бе съвсем съвършена до 4-1 в първия сет, като единственият гейм за нейната противничка бе пристигнал след два избавени брейкбола. След това обаче играта на Керълайн потръгна и се стигна до тайбрек.

В него бъларката позволи двойна неточност за 0-3, само че бързо върна и двата минибрейка, с помощта на следващи чудесни ретури – първо бездънен, който ѝ оказа помощ да навлезе в корта и да приключи, след което пай, който изненада Долахайд. Сервисът обаче продължаваше да липсва и американката се възползва със собствен мощен ретур за 2-4.

Пиронкова избави два сетбола, в това число един с ас при 6-7, само че при 7-7 се пропука в дълго разиграване и позволи непредизвикана неточност от форхенд. Нова неправилност постави завършек на сета.

Цветана търсеше все по-често бекхенда на Долахайд и това даваше резултат. От тази страна международната №164 залагаше най-вече на слайс удари и мъчно успяваше да надиграе втората ни ракета.

След 2-2 във втората част Пиронкова завоюва 12 от идващите 14 точки, а след това подпечата своето превъзходство с нов пробив, с цел да изравни резултата в дуела.

Третата част надалеч не бе лишена от драма, само че опитът на българката си сподели своето и ѝ обезпечи място във втория кръг на квалификациите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР